Промо: Профилактика и контрол на артериалната хипертония

Погрижете се за здравето си още сега с Холтер-АН – 24-часов запис на стойностите на артериалното налягане при кардиолозите от ДКЦ 11, за да проверите ефекта от лечението с антихипертензивни медикаменти или просто за профилактика на артериалната хипертония.

Артериалната хипертония е заболяване не само на сърцето, но и на целия организъм. Това е една от най-разпространените и същевременно най-коварните болести поради множеството неблагоприятни последствия, до които води, и социалната й значимост с обхващане на над 20% от населението. Само някои от усложненията на АХ са: инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт, бъбречна недостатъчност, периферна съдова болест, аортна дисекация, левокамерна хипертрофия, белодробен оток.

Около 1/5 от хипертониците не знаят, че имат високо кръвно налягане, а два пъти повече от тях са нелекувани или недостатъчно лекувани.

Дълго време може да липсват оплаквания, поради бавното покачване на артериалното налягане и адаптацията на организма към него. Характерно е появяващото се сутрин главоболие, особено в тилната област. Други чести симптоми са: световъртеж; шум в ушите, нервност, болки в сърдечната област, сърцебиене, кървене от носа, задух при натоварване. В немалко случаи, обаче, симптоматика изобщо няма да се появи, докато не се стигне до животозастрашаващи усложнения.

Запишете своя час за Холтер-AH на цена от 50 лв. в дните от 9 Септември до 11 Октомври 2019 г.

Телефон за записване: 02/ 931 80 48