Ехография на млечни жлези

ЕХОГРАФИЯ НА МЛЕЧНИ ЖЛЕЗИ

Ехографията на млечните жлези е неинвазивен и безопасен метод за диагностика на промените в структурата на жлезите. Чрез този метод могат да се отдиференцират доброкачествени от злокачествени образувания. Ехографията не измества значението на мамографията, която е единственият точен метод за ранна диагностика на рака на гърдата. Тя само допълва възможностите за профилактика на това заболяване, както и в случаите когато гърдите не могат да се видят чрез мамография - много плътна и фиброзна тъкан или импланти.

Защо се прави?

Ехографията се провежда като допълнение към мамографията за профилактика и диагностика на измененията в млечните жлези. Това изследване трябва да се провежда редовно при жени, които:

  • имат висок риск от развитие на рак на гърдата поради фамилна обремененост
  • имат силиконови импланти и много малко тъкан може да бъде видяна при мамографията
  • при бременни, където мамографията е противопоказана

Съществуват ли рискове?

Не съществуват рискове от това изследване.

Какво да очаквате?

Изследването се извършва в легнало положение, по гръб, а ръцете се поставят под главата. По време на прегледа се проверяват както двете жлези, така и подмишниците за наличие на увеличени лимфни възли. Върху кожата се поставя гел и гърдите се оглеждат на малки зони с помощта на сонда, наречена трансдюсер. Където е необходимо зоните се заснемат. Продължителността на изследването е около 15 мин.

Резултати

Резултатите са готови веднага. В зависимост от находката лекаря може да препоръча съответни допълнителни изследвания и в какъв срок да се проведат. След ехографията можете да се върнете към обичайните си занимания.

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 25.00 ЛЕВА

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО ЕХОГРАФИЯ НА МЛЕЧНИ ЖЛЕЗИ И БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ОТ ЛЕКАР СПЕЦИАЛИСТ.

За информация и записване се обадете на телефон 02 / 931 80 48